aprill 01, 2010

Waldorfnukk

Sain nuku tegemise imega hakkama. Selgus, et waldorfnuku õmblemine on tõepoolest nii keeruline ja pikk protsess, nagu tegijad on öelnud - selline suuremat sorti nukk maksab 1000 krooni ringis. Ja see on ka väga õiglane hind, kuna kõik tehakse käsitsi - ideaalis isegi riided. Waldorfnuku peamine eripära võrreldes tavaliste kaltsunukkudega seisneb näo kujutamise kaanonites (silmad on tähekese kujulised ja suu neutraalne kriips, et laps saaks nuku näoilmeid ise ette kujutada) ning tihedates lõngajuustes.



Eriline pusserdamine oli pea. Pea sisse käib vanast sokist rullitud kõvendus, seejärel vill ja siis esimene peaümbris. Peale seda vormistakse nööride pingutamise läbi pea kuju ja siis alles tuleb pealmine riideümbris. Keha topitakse täis palju füüsilist jõudu nõudval viisil... Ah, olgu, ei hakka lähemalt tegemist kirjeldama, kes tahab, leiab internetist hulgaliselt materjali.

Minu poja nukk (tahtis just tüdrukut) sai 3 päevaga valmis, peale mida seisis ilma riieteta mitu nädalat riiulis. Käesoleva nädala algul oli tüdruklapsi külla oodata ja nõnda siis sai kleidiprotsess tuurid sisse, ehkki plaanitud 3 kleidi asemel jõudsin vaid ühe teha (sinine kangas on ühest väga vanast, 2 krooni eest ostetud sitsirätikust lõigatud, seelikuosa aga tuttava käest saadud velvetkanganäidistest tehtud). Teised kleidid on samuti välja lõigatud ja ootavad oma aega.

Päris armas printsessnukk. Soovi korral võib ka roosad põsed teha.
Aitäh juhendajale Diana Kuulmale!

3 kommentaari:

  1. Ooo kui armas nukk!! Ma olen Waldorfnukkude siiras fänn. Ja just mõni aeg tagasi võtsin ka ise nukumeisterdamise lõpuks ette.

    Tore lugeda, et keegi veel samal ajal pusinud on:-) Ma sain oma õpetuse Sinu tudengilt Maajalt, ja valmis said nukud nii pojale kui tütrele. Mitte et nad nendega hirmsasti mängiks, aga arvan, et nad on veel ka väikesesed nende jaoks (3a ja 1,5a). Aga tegemine oli mõnus ja tulemus tänu keerulisele pusimisele veel eriti nauditav.. Ehk, et tean mida Sa räägid.. Keha toppimine, pea sidumine ja muu kunst ;-)

    Minu nukud tulid sellised:
    tüdruk: http://nelladella.wordpress.com/2010/02/22/tudruk-2/

    poiss: http://nelladella.wordpress.com/2010/03/07/poiss/

    VastaKustuta
  2. Mu tütar hakkas hõiskama nukku nähes, nii ilus on :)

    VastaKustuta