mai 22, 2012

Tapjakärbsed Muhu kinnastel/Killer flies on Muhu gloves

Enne suvepuhkusele minekut (kes see ikka suvel kindafotosid vaadata tahab?) veel üks viimase aja paarike teile kaemiseks. Kindad on hetkel väljas rahvusliku tekstiili vilistlaste näitusel Kondase Keskuses Viljandis.
Idee oli katsetada muhuroosat rannet mustapõhjalistel kinnastel. Ma pole originaalis sellist varianti kohanud, aga võib-olla oli midagi taolist ikkagi olemas, ei tea. Kudusin keskseks motiiviks sukkadelt pärit kärbsemotiivid, pärast avastasin, et ühel ERMi Muhu kindapaaril oli samamoodi tehtud. Lõpuks tundus mulle, et need kärbsed said võrreldes lindudega liiga suured, sestap ristisin nad tapjakärbesteks:) Ma loodan, et kindad saab omale inimene, kes sellist morbiidset seost ei pelga!

Lähiaja plaanidest nii palju, et kuigi ma oma loomingut mõni aeg ei näita, siis küllap tutvustan mõningaid eredamaid lõputöid meie erialalt, mis paari nädala pärast kaitsmisele lähevad. Kes saab, külastagu ka meie suurt moeetendust "OmaMood" 5. juuni õhtul, mis sünnib koostöös meie, kultuurikorralduse, tantsu ja pärimusmuusika erialade tudengitega. Tõotab tulla lõpmata põnev asi. Mind ennast saab ka laval näha, kuna tellisin päris mitu asja oma mõõtude järgi. Lähemat infot ürituse kohta leiab Facebookist.

Before having a summer break (who the hell is willing to watch gloves photos in summertime?) I introduce you my last couple that I knitted a while ago. These are quite typical Muhu gloves, the idea was to try pink wrist part with black main colour. I haven't seen such version on authentic Muhu gloves but who knows.. Key characters on my gloves are flies that I took from Muhu stockings and that turned out too big compared to birds, therefore I decided to name them killer flies. I hope that the gloves will have the owner who doesn't fear the morbid association that I just mentioned:)

In the nearest future I'm not going to present my own creation but rather plan to introduce the graduation works of the specialty of Estonian Native Textile where I currently am working as program manager and lectoreur. We'll have 21 graduaters this year and the works they have just completed are delightful, extraordinary, inspiring etc. Stay tuned! It will be worth to see!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar