mai 27, 2010

Mõned mulgi kindad





Aastal 2003 alustasin oma isiklikku kindaprojekti. Seadsin endale eesmärgiks kududa umbes 25 paari eesti rahvakunstist inspireeritud sõrmkindaid, et neid eksponeerida näitusel. Silmuskudumine on üks mu lemmiktehnikaid, samas pole Eestis levinud kasutada kindakudumisel nr 1,25 või 1,5 vardaid ja peenikest lõnga. Nii et loodan inimesi ka natuke harida.
Elu elamise, tellimustööde ja muidu töö kõrvalt olen lõpuks jõudnud nii kaugele, et kindaid, mida näidata, on saanud nii palju kui tahtsin ja natuke pealegi. Tegelikult olen selle aja sees kudunud u 120 paari või rohkemgi (oleks võinud eraldi arvet pidada!). Ka näitusekohad -Viljandi, Tallinn, Tartu - olen ette broneerinud. Novembris avan esimese isikunäituse Viljandi Muuseumis. Püsige lainel!

Piltidel on näha minu selleaastased mulgi teemalised mustrimängud: roheline on veidi traditsioonilisem (kuigi värvilahenduselt ja kompositsioonilt kõvasti edasi arendatud, nii et algsest on järel vaid vihje), valgel kindal aga kasutasin mulgi naiste pearätiku tikandi motiive, jättes värvid ja kujundid samaks. Puna-valge kooslus on üks mu lemmikuid, olles nii äratuntavalt Eesti ja samas ka väga rahvusvaheline.
Peale näitusi a. 2011 müün kindad maha, nii et kes ees, see mees!

4 kommentaari:

  1. need valge ja punasega on imearmsad :)

    VastaKustuta
  2. Ootan näitust huviga :) Tänud ilusa töö eest!

    VastaKustuta
  3. Nii ilusaid sõrmikuid pole ma mitte kuskil näinud!!! Suhtusin siiani ikka omakootud sõrmikutesse, et ohh mis need nüüd.....ja pidasin *õigeteks* ikka nahkseid, poestostetuid. Nii kauneid värve ja teostust vaadates tuleb vägisi isu kuduma hakata, võtab vist üksjagu aega, et nii imelise tulemuseni jõuda.
    Saara-Maria

    VastaKustuta