november 14, 2010

Irene kindad

2 päeva on veel jäänud... Et teis isu tekitada, panen välja foto kinnastest, mida näitusel ei näe. Ei asjana, ei fotona. Mitte-asjana sellepärast, et Irenel, kinnaste omanikul, on neid kindaid praegusel niiskel ja külmal ajal väga vaja kanda; mitte-fotona sellepärast, et Viljandis ei leidu fotolaborit, kes suudaks kinnastel kasutatud muhuroosat lõnga tõetruu tooniga välja printida. Tegin 2 korda proovi ja tulemuseks oli ikka üks, tõeliselt kole lillakasroosa, mis tikandivärvidega kokku andis esteetilise õuduse. Nii et palun vabandust, Irene, aga ma ei saa seda fotot välja panna. See ei käiks kokku minu nõudmistega oma loomingu presenteerimise kohta.

See oli üks raskemaid paare teostada. Kinnaste põhitoon oli meil Irenega kokku lepitud juba kevadel, kui ta esmakordselt oma tellimusest juttu tegi. Mustriga läks aga kaua, kuni selleni, et minu nõutuse peale lappas Irene natuke tikandiraamatuid ja jõudis välja Kihelkonna tanumotiivideni, milledes leidus see salapärane miski - rammus, värviline, pisut mehhikolik kompositsioon. Klient on kuningas, nagu öeldakse. Irenele üldiselt ei meeldi padurahvuslik joon. See Kihelkonna muster oli midagi teistsugust ja kõnetas teda. Tegin, mis oskasin. Muidugi ei saanud ma üle ega ümber ka litritest ja helmestest. Ütlevad, et vau!

There's 2 days left until the exhibition... Here is a photo about my very recent gloves that are not going to be on display. The owner needs them for cold time like this.
The embroided motif was taken from women's headgear from Kihelkonna parish.

3 kommentaari:

  1. Palju õnne näituse avamise puhul!

    VastaKustuta
  2. Kiperoosa pildile saamine on tõesti omaette kunst. ;)

    VastaKustuta
  3. Tõeliselt ilusad kindad. Ehe omaette! Jõudu!

    VastaKustuta