jaanuar 24, 2012

Margiti kindad/Margit's Gloves


See on minu 100. postitus, nii et priske juubel juba! Selle rõõmsa verstaposti täitumise puhul panen välja kindad, mille vahtralehekiri pärineb ühtedelt Viljandi khk labakinnastelt. Algselt oli tumepruuni asemel tumesinine ja kiri oli kõvasti suurem, kuid ma tegin selle väiksemaks, et kohandada sõrmkinnastele. Selle kindapaariga õppisin, et kolmevärviline kude nõuab tunduvalt rohkem silmuseid, sest ta ei anna üleüldse venima ja on ka paksem. Tulemus on küll soe, kuid tegemine kõvasti aeganõudvam. Seega on kahtlane, kas ma seda enam kunagi ette võtan, eriti veel tellimustööna.

ERM A 178:26b
Guess what: this is my 100th entry! This time I present a pair of gloves which' pattern is adapted from the mittens of Viljandi parish. It was called maple-leave pattern. I have made the original pattern smaller and used dark brown instead of indigo. With this pair I learned that pattern with three colours needs considerably more stitches because it doesn't stretch at all and is thicker. The result is very warm but in the same time too time-demanding. I am very satisfied but have serious doubts if I ever am going to knit a three-colour-pattern again.

8 kommentaari:

  1. Nende superkinnaste omanikul on põhjust oma kinnaste üle uhke olla.
    Juba originaalkinnas on eriliselt uhke, uus tõlgendus sama võimas.

    VastaKustuta
  2. Kes vähegi viitsib, võiks omale talveks need labakud ära teha, sest on ülisoojad ja kestavad tõenäoliselt terve igaviku:)

    VastaKustuta
  3. Edeneb, edeneb, kus ta pääseb. Tähtaega ei julge enam välja käia - sest nagu elu näitab, et mida rohkem (loome)inimesi on protsessi haaratud, seda aeglasemalt küpseb vili:)

    VastaKustuta
  4. Tõesti kaunid kindad - nii vanad kui uued.
    Jah, kolme värviga kudumine on märksa aeganõudvam kui kahega, aga tulemus on ka selle võrra uhkem.
    Huvitav, et 100.postitus on inglise keeles 766. Kumb ta siis on? ;)

    VastaKustuta
  5. Hm, ei tea siis, miks ingise keel tahab kõvem olla;)

    VastaKustuta