juuni 19, 2012

Väsimus/Fatigue

Ma olen nagu see kuivanud pung..
I'm like this dried bud..
Ma ei tea, kas seda on nüüd viisakas siin kirjutada, aga... minu blogi, ise tean.
Taipasin, et olen väsinud, kuigi kehaliselt pole justkui häda midagi. Aga keha - see pole mina. Mina olen hoopis mina.
Vardaid olen viimase kuu jooksul klõbistanud vaid koosolekutel, kodus ei ole mitte mingit isu käsitöö järele. Tikkimisraam seisab pooliku lilltikandiga kasutult nurgas ja ootab.. peab ta vist kinni katma, muidu tolmab ära. Töö juures on hunnik ühekordseid Viljandi ruuduseeliku lõngu. Ka ootel. Õnneks värvisin nad ikka ära. Vaja oleks lanoliini hankida, sest inimesed on viimasel ajal väga palju rääkinud sellest, et Raasiku lõng (mida on ka minu lõngad) ei kõlba kangakudumiseks - tore on, ma pean ju läbivillase kuduma. Äkki lanoliinitamine (ehk siis lambarasvaga taaskokkutegemine peale värvimist, mis võttis rasva ära) parandab asja? Oeh. No mis Eestis toimub?! Normaalset lõnga ka enam ei saa või peab nii palju energiat selle otsimise peale kulutama, et kui ükskord leiad, on isu sellest ka midagi teha ammu läinud...
Saan aru, et toon on pessimistlik, targem oleks nurgas vait olla ja häbeneda. Istun õhtuti arvutis ja raiskan aega. Otsin head uut muusikat (nt Neon Indian, Warpaint, The XX, Vaiko Eplik, Talamak). Joogat teen miinimumprogrammil. Pillun raha Ennu kohvi peale. Peenras ikka viitsin veel kõpitseda. Kohe on tunda, kuidas hakkab parem. Maaenergia tulv.
Ehk läheb puhkuse ajal paremaks?
Tellimusi juba tuleb. Ma ei tea, millal ma ainult selle apaatia murran.
Täna tõin raamatukogust endale suveks viis välkude teadusraamatut - uurimusi keskaegse rõivastuse semiootikast jms. Tuli hoopis mõte, et hakkaks jälle teadlaseks. Noh, küll ka see hoog üle läheb:)
Vaat sellised mured siis käsitöölisel. Nuta või naera.
Ega ta nii hull ka pole, kirjas paistab alati kolm tooni tumedam. Ei ole ma tige püüton, kes teised ka põgenema ajab, väsimus puudutab ainult käsitöökirge.

In this entry I discussed on my tiredness that has occupied me lately. Physically I'm fine. I simply don't want to do any handicraft at all. Seems I have mentally overworked. Although there are plenty of unfinished stuff in my home waiting, I do nothing and am just waisting time in the evenings, searching for new music, drinking expensive organic coffee, doing yoga at the very minimum.. Holiday will start in next week, maybe then it will be better for me again. Meanwhile there is Midsummer Day, I'll meet some old friends and my parents as well.
Receive my apologies, I know I don't sound too optimistic. It's not too bad, it concerns only handicraft. 

4 kommentaari:

  1. Heh täna just mängisin mõttega et teeks magistritööks Eesti villatöötlemisest ja longatootmisest- et mida kuidas tehakse ja kuidas võiks. Näiteks luua villa tööstuslikult pesemise võimalus, mis hetkel vist üsna puudub ja kuidas luua kvaliteetsemat longa jne.
    Aga sina pea vastu, sa oled nii tubli olnud, pole ime et väsinud oled. Loodan et saad kuhugi ära minna ja korraks kõigest kõigest eemale:)

    VastaKustuta
  2. Sa siis tuled ikka meile proovima? Oleks tore küll:)

    Jah, küll ma vastu pean - aitäh! Avastasin täna Emmaste narmad ja hakkasin üht tellimustööd tegema. Tasa sõuad... :):)

    VastaKustuta
  3. Tead, kõigil on lubatud olla vahel väsinud, laisk ja apaatne ;) Sa võid seda endale lubada ! Sa oled tubli! Veidi puhkust ja varsti tunned end jälle hästi :)

    VastaKustuta
  4. See kõik on väga normaalne, Kristi. Inimene pole masin. Ammuta rõõmu parajasti sealt, kust tunned =)

    VastaKustuta