veebruar 09, 2010

Linnud

Pole pikka aega endast märku andnud. On olnud kiire, nii kiire:)
Nädalavahetusel teostasin oma ammused mõtted lindude tikkimise alal. Kõhklesin pikka aega, kas võiksin neid teha, kuna tahes-tahtmata võib lindude nägemine viia vaataja mõtted Christi Küti pihuloomadele. Kinnitan, et Christi loomakestest on inspiratsiooni saadud vaid väga kaudselt (pealegi pole Christi linde minu teada veel teinud) - on Eesti rahvakunst meie kõigi kasutada ja tikkimisvõimalusi villasele riidele värviliste lõngadega pole ka just lõputult. Igatahes ei saa minu lindude kujunduse kohta üheselt öelda mustrite päritolu kohta. Need pole mulgi/kihnu tikandid, vaid vabalt sündinud kirjakombinatsioonid. Sabasid olen proovinud nii ja naa, aga ei leidnud tükk aega midagi tabavat. Idee sain siis, kui nägin, kuidas oli Maaja K. vilditud linnukeste sabad tehtud - nii et proovisin ka oma lindude juures midagi taolist. Sobisid oivaliselt.
Ahsoo, tõele au andes tuleb märkida hoopiski, et kõige esimesena nägin analoogseid linnukesi minu õpetaja Piret Tago käe alt tulnutena, nii 10 aastat tagasi. Oletan, et Piretil pole minu mõttearenduste vastu midagi:)




Aga jah, eks ta ole mitme otsaga asi. Jamade ennetamiseks olen otsustanud, et neid linde teen vaid oma heade tuttavate lastele kinkimiseks, kusagil avalikult neid eksponeerima vast ei hakka.
Või mis mõtted teil tulevad? Kirjutage, kommenteerige julgesti!

6 kommentaari:

  1. Linnud on imeilusad! Mina eksponeeriksin Sinu asemel neid julgelt. Inspireerivad mind oma vilditud lindu tikkima. Ma loodan, et keegi ei pahanda.

    VastaKustuta
  2. Eelpoolnimetet CH loomadega ei seosta neid värvusid ka parima püüdluse juures. Täiesti võimalik muidugi, et püüdlikult mööda veebiruumi rehitsedes leiaks sarnasusi siit ja sealt ja kes teab, millise rahvuse kultuurist veel. Õnneks ei saa inspiratsiooni ammutamist ja oma peas ümbertöötamist ühegi autorikaitseseaduse kurja pügalaga piirata.

    VastaKustuta
  3. Einoh, linnud lindudeks, aga sabad!!! Paluks mulle sünnipäevaks vaud!

    VastaKustuta
  4. Sain äsja kirja Piretilt - ta on ideest vaimustuses. Kuidas ta ütleski: "Küll on tore, et mu kunagised linnud on andnud sulle inspiratsiooni ja loomulikult pole mul selle vastu midagi, et minu kunagine mõttepojukene
    seal vaikselt pesitseb. Vastupidi - mul on väga hea meel, et neid juurde sünnib."
    Aitäh, Piret, soojade sõnade eest!

    VastaKustuta
  5. Väga armsad linnukesed!
    Neid oleks tõesti tore rohkemgi näha!

    VastaKustuta
  6. tee julgelt, oled tubli ega lind ei pahanda:))

    VastaKustuta