august 20, 2010

Näitusekindad. Viimane paar

Oeh seda kaua tehtud kaunikest! 7 aastat võttis aega, aga nüüd on kindanäituse jaoks mõeldud komplekt, mis koosneb (vist) 25 kindapaarist, valmis. See paar oli viimane. Edaspidi teen ainult tellimustöid ja pildistan neid. Võibolla siis kunagi tuleb lihtsalt fotonäitus. Ka praegusest näitusest üritan koostada trükitud kataloogi. See sõltub, kas leian aega ja raha.
Viimane kindapaar on olnud omamoodi eksperiment. Oli juba pikalt meeles mõlkunud proovida mingit uutmoodi lähenemist, nt aplikatsioonidega katsetamist. Eriliselt inspireeris mind Bonheuri (ehk Krista Räägu) looming Etsy veebipoes, mis on võrratult šikk, elegantne ja täpselt m i n u (tellisin sealt ühe Lolita nimelise peaehte, mis on väga minulik ja usun, et keegi teine Viljandis ei julgeksi seda kanda).

Nonii, aga edasi. Olin omamoodi veendunud, et küllap ka minu kõige moodsamad proovimised on kõigest hoolimata võimelised säilitama rahvuslikku joont, olen ma ju mingis mõttes muutunud pärimusekandjaks. Mustrisüdameks kasutasin  vanast siidilipsust väljalõigatud motiivi - golfimängijat, muide - ja ääristasin selle ahelpistete ning helmestega. Tundub, et tulemus polegi paha, paar inimest, kes on näinud, väidavad kui ühest suust, et nii minu moodi:) Kes teab, kuhu fantaasia veel kannab!

Finally I did it! It took 7 long years to fulfill the ideas of creating personal gloves' exhibition. 25 pairs inspired by Estonian folk traditions are ready. This is my final pair. From now on I am going to knit gloves only by order and afterwards will photograph them. Maybe I will release a catalogue one day as with the current set if I only could manage to find some money. We'll see.
The final pair has been an experiment of some sort. I wanted to try something new like applique technique. A great inspiration came from the creation of Bonheur whose items are being sold on Etsy.com. This chic and elegant, kind of Victorian style is very me:)
I was quite sure that my most modern trials will still preserve very traditional and native look. I cut some motifs out of the old silk tie and fringed them with stiches and pearls. It seems like the experiment has succeeded and who knows where my fantasy will carry me futher!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar