oktoober 09, 2010

Ja veel üks kihnu... müts

Nagu näete, Kihnu teema on minu loomingus üks läbivamaid. Antud müts sündis ajakirja "Käsitöö" esimese peatoimetaja Siire Vanaselja tellimusel. Olles tema juures oma kudumitega castingul käinud, valis ta ajakirjas avaldamiseks välja traditsioonilised kihnu kindad ning soovis, et nende juurde tekkiks lisaks müts. Et saaks sellise toreda komplekti, mis kõik ka fotole ära mahuks. No olgu, tegingi siis. Kuigi mulle eriti ei meeldinud mõte, et kindamuster kolib üks-ühele mütsile üle, tuli tulemus sellegipoolest huvitavapoolne. Kui vähegi viitsimist oleks, võiks sellest edasi arendada vähem või rohkem samas laadis mütse. Kindlasti saaks kihvti tulemuse, kui vaid üks väike detail oleks originaalmotiiv, ja taust midagi rahulikku, ühevärvilist.
Tagasi pildil oleva mütsi juurde: kui keegi soovib omale seda kududa, leiab ta juhised ajakirja "Käsitöö" 2007. a talvenumbrist. Sealsamas on ka autentsete kihnu kinnaste tegemise õpetus.

As you can see, Kihnu theme is one of the leaders in my creation. This gap was done for an Estonian craft magazine in 2007. The head editor asked me to do the gap as the complementary item to the traditional kihnu gloves. Although at first I didn't like the idea making exactly the same pattern on the gap, it turned out rather beautiful. In my opinion the gap needs some further development. I could knit a lot of them by changing focus and proportions of patterns and backrounds. Don't you think?

1 kommentaar:

  1. Aitäh, Kristi! See on nüüd minu müts! Sooritasin ostu Mardilaadal ja olen rõõmus, et sain päris asja.
    Mulle just meeldis, et see on selline kinnas peas ja ei ole rohkem mõtet vaevatud, ega liiga kunsti tehtud. Kannan seda Kihnu kinnaste ja pidulikul puhul ka kördiga ja sobib uskumatult hästi. Tunne on kah täitsa õige. Lisaks on see veel soe ja tihe peakate.
    Näitsain mütsi ka päriskihnlasele, too oli rõõmasalt üllatunud ja avaldas tunnustust autorile.
    Tänulik,
    Kadri Maaste

    VastaKustuta