oktoober 15, 2011

Made kindad/Made's gloves

Otse vardalt! Roositud ja narmalistest Pärnumaa kinnastest inspireeritud kindad oli Made kindel nägemus ja soov. Tüüpilisest kindaseljal asetsevast põhimotiivist Made loobus - algul plaanisime miskit täpindust selle asemele sobitada, kuid pärast selgus, et need ei haaku igati sümmeetriliste ja kindlakujuliste mustritega teps mitte. No jäigi siis selline lihtne ääreroos helmeslisanditega. Tikand randmeosal on aga puhas uusversioon - sellist asja pole ajalooliselt tehtud, kuid minu arust sobib sama hästi kui ükskõik milline sissekootud kiri. Ka värvid olid tulevase kandja poolt dikteeritud, üks lõngadest on tema enda lamba villast tehtud, seega lisab kinnastele emotsionaalset väärtust. Madele, kes on ühtaegu moodne autoomanik kui ka arhailise eluviisiga taluperenaine, igati sobilik kindapaar. Mida saaks üks looja veel tahta, kui et tema looming sobiks kandjale nagu valatult!

A brand fresh pair! These gloves are inspired by historical gloves of Southwestern Estonia. The embroidery on the wrist is my own addition, so are the beads and different cross patterns. Made choosed the colours and gave me a brown yarn made from her own sheep's wool. I think that these gloves are just as modern and in the same time ancient as Made herself.  


4 kommentaari:

  1. Aplaus! Nii armsad kindad! Puhtad, värvidelt tagasihoidlikud, kuid veidi punast tõmbab pilku ja ei jäta kedagi külmaks.

    VastaKustuta
  2. Järjekordne kindauhkus! Mul on sageli kahju, et mul ainult kaks kätt on :)

    VastaKustuta
  3. Väga kaunid kindad! Taaskord:)

    VastaKustuta