november 11, 2011

Dagi kindad/Dag's gloves

Need kindad tellis minult üks tore Norra mees. Kohtusin temaga talvel Telemarki Ülikooli Raulandi rahvakunstiosakonnas nädalasel õpetamisreisil olles. Dag tellis mult koguni kaks paari kindaid, ja kirjutas nüüd hiljaaegu, et kindad löövad laineid ja tahaks ka oma poegadele osta.
Kindad kuuluvad Mustjala/Saaremaa seeriasse, mida ühendab Mustjala kindarandme tehnika ja Saaremaa stiilis ristilised kindakirjad (vt ajakiri "Käsitöö" 2009/sügis või värske raamat "Hingekirjad. Eesti käsitöö kuldraamat"). Sõrmede vahedesse tegin teistsugused mustrid, et väheke innovaatilisemad oleksid.

PS. Tänavune Mardilaat rõõmustab silma - nii palju kvaliteetseid kindaid polegi enne näinud. Olustvere kooli õpilaste tööd olid väga ilusad - mul oli lausa kiusatus omale ühed pruunid hallide ristidega ära osta - ja meie oma üliõpilasedki pakuvad väiksemat sorti kvaliteetvalikut. Üks Norra tuttav, kes on minu õpitoas peenikeste varrastega higistamas käinud, märkas sama asja: teil on siin laadal nii palju ilusaid peenelt kootud kindaid, mille tegemine võtab tohutult aega, aga miks nad nii odavad on?  


These gloves were ordered by a Norweigian man while I was teaching Estonian knitting in Rauland last winter. He asked me to knit two pairs: gloves and mittens. These gloves belong to the serie of Mustjala and Saaremaa gloves that are in blue and grey shades and with cross patterns.

3 kommentaari:

  1. Silma jäi selline sõna nagu "õpituba". Millal ja kus sa neid korraldad? (Mul oleks himu 1,0 varrastega kudumine selgeks saada :)).

    VastaKustuta
  2. Ei tea veel, millal kursus tuleb, kõige varem ehk aprillis.
    Nr 1 varraste kohta ütlen nii palju, et kui muidu kududa oskad, siis pole nendega kudumine midagi sellist, mida peaks ekstra õpetama/õppima - see on lihtsalt harjutamise asi:)

    VastaKustuta
  3. Aitäh julgustamas! Ma olen pisut proovinud, tõsi natuke suurematega (1,5mm), aga kaunist tulemust ei saavutanud. Nüüd hankisin 1,0mm varda - tahtmine on ju suur :). Jätkan katsetamist. Ja kui tunnen ikkagi oskustest vajaka jäävat, püüan kevadistele kursustele tulla.

    VastaKustuta