mai 16, 2012

Kotikesed/Pouches

Umbes kuu aega tagasi tabas mind järjekordne lapitehnika hoog, mille tulemusel valmis seeria kotikesi (pildil kaks). Ajalooline eeskuju on neil ka täitsa olemas: vanasti kasutati taolisi kotte tubaka hoidmiseks. Pruut tegi sellise koti oma peigmehele kingiks. Tänapäeval võib kotikeses kaasas kanda kõikvõimalikku vajalikku kraami alates võtmetest ja rahast, lõpetades... Ka rahvariidekandjad võiksid sellisest kotikesest omale
                                                                                                                   vajaliku aksessuaari leida.

These cotton pouches, made in patchwork, were inspired by ethnograpical examples which used to be made by brides to their grooms and were meant to carry tobacco along. Nowadays you could put into them several small items if large bag is excluded.

2 kommentaari:

  1. Ehh, mulle tundub, et minu lapitöö-hoog, mida senini olen suutnud kenasti veel taltsutada saab siit julgust taas perutama hakata.
    Väga ilusad ja isuäratavad kotikesed, hool ja armastus paistab kaugele ära :-)

    VastaKustuta
  2. Väga ilusad kotikesed, värvid ja mustrid on nii kaunid. Mul on kodus vanaaegne tubakakott, mitte küll õmmeldud, aga kujult sama. Vanasti nägi ikka pruut vaeva, et peigmehele selline ilus kingitus teha.

    VastaKustuta