oktoober 12, 2012

Signe kindad

Need kindad said alguse mai hakul Bulgaarias. Oli palju igavat bussis loksumist ja nii oligi hea alustada midagi lihtsat - ajatäidet. Klient oli ka kohe võtta ja suurust klapitasingi tema järgi.
Nagu näete, on kõigepealt kootud toorikud, need ära pestud ja kõige lõpus peale tikitud. See viimane etapp osutus sedakorda küllaltki keeruliseks, tõeliseks vaimseks väljakutseks. Haudumisaega võtsin terve suve. Muhuroosa on iseenesest väga kihvt värv, aga ta on samal ajal ka väga tugev ja väekas, ja tema kõrvale midagi muud sobitada on kõrgeim tase. Niimoodi, et taust ei sööks tikandit ära.
Keskseks kaunistuseks sai valitud üks mulgi motiiv kusagilt igivana ninarätiku pealt, sellega edasi mängitud, litreid, tinulisi ja helmeid lisatud. Värvid on ka täiesti teised - moodsad ja vurhvikad.
Omanikuks sai vääriline proua, kes kannab need iseenesestmõistetavalt välja, nii et silm ka ei pilgu!

I started these gloves in the beginning of May during the trip to Bulgaria. There was lots of boring driving and I decided to spend the time more lively. The woman I knitted for was on that trip with me and she agreed to become my client. It was her wish to add plenty of beads. The decorative element I choosed from a very old textile from Mulgimaa. Of course I had to change colours accordingly to the gloves' backround.
It was very complicated task to create these gloves. Pink was very powerful and independent, I had to pick colours that would dominate even more than the backround itself. The more satisfied I am with the outcome now. I love challenges!

3 kommentaari:

  1. Väga kenad kindad said! Ja muster tuleb küll kenasti välja.

    VastaKustuta
  2. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta