jaanuar 11, 2013

Taas ühed Kihnud

ERM A 509:2709
Modell: Ruudi, kes muudkui siples:)





















Muuseumis asuvate Kihnu originaalide tänapäevased kohandused - lõng tsipake jämedam, aga värvid sarnased. Kiri vist ka pisut erinev, sest ma ei hakanud pisifoto pealt luubiga ajama, vaid valisin Kihnu Roosi raamatust sarnase mustri. Vahelduseks oli väga mõnus kopeerida:)
Muidugi ei olnud mul päris madarapunast, potisinist ja kaseleherohelist (või kes teab, millega see kollakas toon saadud oli), aga ikkagi on võrdlemisi täpsed. Ja mis veel: et nad tänapäeval seal Kihnus enam tumesinist kinnastesse ei koo, siis said need kindad täitsa vanamoodsad - sellised nagu olid moes 20. sajandi algul. Aga mulle on potisinisega Kihnud alati palju rohkem meeldinud. Mustaga ma keeldun kudumast:) Nii et tellijal on valida: kui tahab tänapäevast, siis ostku kihnlastelt, kui vanamoodsat sinist, siis minult:)

These are the copies of the original Kihnu gloves from Estonian National Museum. The authentic yarns were presumably indigo, northern bedstraw and birch leaves but I had chemically dyed yarns of course.
In nowadays they don't knit blue into Kihnu gloves but black. As I really love the oldfashioned indigo-gloves more I therefore never use black.

5 kommentaari: