veebruar 24, 2014

Viljandi vahtralehed /Maple leaf pattern from Viljandi






























ERM A 178:26 Pärsti
Nii kui ma neid Viljandi khk-st Pärsti vallast kogutud labakindaid muuseumiinfosüsteemis kohtasin, armusin neisse ära. Kaunid värvid, traditsiooniline kiri, tehniline keerukus - kõik kokku oli nii-nii! Päriselt on nad, muide, üsna väikesed seal muuseumis, kindlasti naisekäele mõeldud.

Nagu ikka, ei saanud ma ka sel korral ilma muudatusteta, seega ranne on justkui sama, kuid värvidelt siiski erinev ja koekiri ka tsipake teine.
Kirja kududa oli üsna keeruline: korraga kolm värvi kasutusel ja lõngajooksud töö taga väga tülikad. Oli paras pusimine, et koepind enam-vähem sile jääks, see õnnestus alles viimistluspesu käigus. Ka vanad kindad ei ole kolmevärviliste kirjade juures kunagi siledad. Nii et kel soovi neid järele kududa, unustagu oma perfektsionisimi-ihalus ära. Soovitan kasutada kirjaosas vardaid nr 1,75, et pind liiga kõva ei jääks, mis on 3-värvilisuse puhul ohuks.

I adore this beautiful pattern from Viljandi parish and the brightful traditional colours. It was quite complicated to knit the mittens because of the simultaneously needed three yarns. Therefore it is recommended to use needles nr 1,75mm and slightly wash such kind of mittens after finishing to get the smoother outcome of the surface. 

5 kommentaari:

  1. Suurepärane peen töö. Arvestades, kui keerukad ja aeganõudvad sellised kindad valmistada on, tuleb neid klaaskapis hoida ja isegi mitte pulmas ega kirikus kanda! Imelus, kiitus meistrile!

    VastaKustuta