oktoober 25, 2014

Näitus Külma vastu kohe väljas! A new exhibition Against Cold coming out really soon!

Ulase meistrikoja kindanäitus Külma vastu on nüüd valmis ja ootab ülespanekut. Näitus rändab kuni suveni kõik olulisemad punktid Eestis läbi ja kes teab, võib-olla peale seda ka välismaal? Anname oma parima, et see nii juhtuks. Igal juhul väärib see aastapikkune suur ühistöö näitamist võimalikult suurele publikule.
Niisiis alustame Tallinnast, detsember-jaanuar Viljandis Kondase Keskuses, veebruaris leiate meie kindad aga Pärnust Uue Kunsti Muuseumist. Mis edasi, see täpsustub - läbirääkimised veel käivad.

Näha saab 53 eesti kinnast (turvalisuse huvides on need väljas üksikult, mitte paaridena), mille on kudunud peale minu veel 13 tublit naist. Ise kudusin üheksa tehniliselt keerulisemat kinnast. Väljas on nii muuseumikinnaste ligilähedasi koopiaid, aga ka minu kavandatuid. Seinu kaunistavad suured fotod neist kaunitar-kinnastest, mis on tehtud eratellimustena ja juba ammu oma kandjate käsi soojendamas.
Olete südamest teretulnud!

The new exhibition Against Cold is ready for showing. It will travel around Estonia until summer and then, if lucky, abroad as well. We will be starting from Tallinn next week.
There will be 53 gloves and mittens on display, handknitted by 14 women. I knitted nine gloves with more challenging technical details and made all the designs and instructions for the knitters. Together there are advanced museum copies and my own designs inspired by Estonian folk knitwear. Walls are covered with big photos taken from the gloves that I have made and sold during recent years. The aim of this exhibition is to show how diverse our gloves knitting culture was.

You are warmly welcome!
(Tallinn exhibit is in old town, Pikk street 22, at the Estonian Craft House.)


4 kommentaari:

  1. I would love to see the exhibit. Will it be travelling to the U.S.? Also, are you planning to publish a book based on the exhibited work? Thank you.

    VastaKustuta
  2. My answer is MAY-BE :) If I'll find a good helper and of course the money to bring it to U.S. then it will come there.
    No, I'm not planning to publish a book because I'm starting to write the third part of the Estonian knitting trilogy (about Estonian mittens and gloves). Maybe a catalogue - we also will see about that :)

    VastaKustuta
  3. Kas see jõuab Tartusse ka? Kahjuks ei jõudnud seda Tallinnas külastada.

    VastaKustuta