aprill 10, 2013

Lapilised/Entrelacs


 Kevadine värvirõõm - need randmekatted on vabatahtlikkuse korras kootud Viljandi Vaba Waldorfkooli juubelipeoks. Antakse mõnele külalisele.
Taustaks veel nii palju, et selliseid värviküllaseid katteid peaks igal juhul enne kudumist läbi visandama. Mul on selleks puhuks olemas iPadi rakendus LE StitchSketch. Värvivalik pole teab mis suur, aga ajab asja täitsa ära. Katsetad enne kudumist värvijärjekorra ära, siis ei ole pärast liigset harutamist.
Teine väga kasulik tööriist, mida ma vahel inspiratsiooni kogumiseks kasutan, on veebiprogramm Color Scheme Designer 3. See töötab värvusringi põhimõttel, klõpsid mõnel enda kavatsetaval toonil ja vaatad siis, mis kombinatsioone pakutakse (vastandvärvid, triaad jne.)
Mõlemaid programme jagas mulle sõbranna Tuulike, keda regulaarselt värvide asjus nõustan. Aga nüüd juba vähem peale selle CSD avastamist:)

These wrist bands I knitted for the jubliee of the Viljandi Waldorfschool where my son attends. Will be given to some honourable guest.
Lately I have provided myself with two digital tools: LE StitchSketch for my iPad and Color Scheme Designer 3. These are absolutely fine for making sketches before starting knitting. Especially if you plan a rich and complicated colour combination.

3 kommentaari:

  1. Oh milline suurepärane idee Ilu!

    VastaKustuta
  2. Aitäh CSD-d soovitamast! Mul on värvide kombineerimises vähe kogemusi ja olen ses suhtes alati üsna abitu. Nüüd enam mitte.

    VastaKustuta