mai 07, 2013

Paistu 5

Peale seda, kui Eike vahendas mulle Lätist toodud madarapunast lõnga (noh, muidugi mitte päris madaraga värvitud, vaid ikka keemilise pulbriga), tekkisid järjekordsed hõõguvad, sulanduvates toonides Paistu sõrmikud - ma ei saa midagi parata, et see kiri mulle nii kohutavalt meeldib ja ma ilmselt mõtlen veel mitu varianti välja! Et ma olen Viljandis paiknemisega otsapidi Mulgimaa servas - Paistu on ju siit kiviviskekaugusel -, siis ma arvan endal omavat teatud eelisõigust teha rohkem kohalikke kindaseeriaid.
Mõte, nagu ehk mäletate, sai alguse talvistest Pille kinnastest, aga nüüd panin mängu ka ühe teise Paistust pärit randmetehnika (tegelikult juba ka varem siin blogis näidatud) ja värvid on tõesti veel paremad. See Läti punane on minu silmis tõeline hitt, mida kavatsen kindlasti veel hankida. (Mässamist oli küll omajagu, sest nimelt selgus, et lõng tuli enne kasutamist läbi pesta, sest muidu oleks ta pesus värvi andnud - ju polnud vabrik peale värvimist korralikult loputanud.) See punane sobib kõikvõimalike siniste ja rohelistega ideaalselt ja üleüldse on ta nii Eesti kui veel olla saab:)


Disain: K. Jõeste, kuduja/knitted by: Tiina Zujenkov, foto: K. Jõeste tütar

Another pair from the Paistu serie was mainly knitted of Latvian yarn. I adore the colour so much and will definitely buy it more if possible. The tone is so Estonian as one could be! Perfect to combine with blues and greens. This pair of gloves is my favourite at the moment, I love the pattern and the different reds in it. I also used one of the original wrist techniques that was once common to Paistu.

2 kommentaari: